A ragasztott estrich beton öntése

Estrich betonpumpa

Hogyan készítsük elő a padló aljzatát a ragasztott Estrich beton öntéséhez

A ragasztott Estrich beton sikeres elkészítésének az a kulcsa, hogy erős kötést érjünk el a ragasztóval bevont aljzat és az Estrich beton között. A megfelelő előkészítés a legfontosabb tényező a ragasztott Estrich beton sikeres öntéséhez. Bármilyen Estrich betont használnak a végleges padlószint eléréséhez, az csak olyan jó és olyan erős lesz, mint az a felület, amelyhez ragasztják. Ezért ajánlott, hogy a felület szilárd, tiszta, olaj és pórmentes legyen. A szennyeződés ugyanis gyengíti az Estrich beton kötését.
Számos módszer áll rendelkezésre az aljzat és annak felületi állapotának előkészítésére a kívánt hatás biztosítása érdekében. A hézagok és a repedések a nem megfelelő előkészítés miatt hibákat okozhatnak az Estrich betonban. A megfelelő előkészítés elmulasztása problémákat okoz, ami idő kiesést jelent az újra öntés miatt, és plusz költséget jelent pénzügyileg is az anyagtöbblett végett... Vannak olyan eljárások, amikkel a rossz felületeket olyan állapotba lehet hozni, hogy biztonsággal lehessen leönteni az Estrich betont. Hogy milyen eljárást kell alkalmazni az attól függ, hogy milyen vastagságban kell önteni az aljzat betont.
Az új födémnél a betonnak több mint hat hetesnek kell lennie, mivel a födém helyezkedése miatt repedések keletkezhetnek a betonban. A beton repedéseit ki kell kijavítani. A ragasztót teljesen száraz felületre kell felhordani a megfelelő kötés biztosítása érdekében, és figyelembe kell venni a födém nedvességtartalmát is. A födém nedvességtartalma az Estrich tetejére csapódhat ki, ami hosszabb száradási időt eredményezhet. Ha speciális adalékot használnak az Estrich száradásához, akkor a gyártó ajánlását szigorúan be kell tartani mert, ha a nedvességtartalom meghaladja az ajánlási értéket, akkor vékony réteg keletkezik a beton felületén. A beton rosszul alkalmazott kényszerített szárítása miatt karbonizálódhat.


A De-Zo Plusz Kft. nagy gyakorlattal rendelkezik az Estrich betonozás területén, hiszen mi erre specializálódtunk, és évek óta csak ezt csináljuk. Kérje ki ajánlatunkat, vagy véleményünket, amennyiben Estrich betonozás kellene Önnek.

Ezeket az Estrich beton típusok a leggyakoribbak
Hogyan betonozzuk az aljzatot

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://estrichbetonozas.hu/

DE-ZO PLUSZ Korlátolt Felelősségű Társaság


Székhely: 2315 Szigethalom, Akácfa utca 3.
Adószám: 23527018-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-150376
Alapítás dátuma: 2011

Cégvezető: Soós Zoltán


Telefon: +36(70)425-0159

Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB