Ezeket az Estrich beton típusok a leggyakoribbak

Padlófűtéshez Estrich beton

A normál estrich betonok

Hogy hova, milyen típusú Estrich betont alkalmazunk azt a rá kerülő burkolat, illetve annak technológiája és előírt egyéb műszaki paraméterek függvényében határozzuk meg.

A normál estrich betonnak az összetételét és tulajdonságait a szemcsemérete 0,8 mm vagy 0,4 mm-es homokos kavics, illetve cement és speciális adalék anyagok határozzák meg. 4 cm-es vastagságnál, már úsztatva is alkalmazható. Az Estrich beton simítása géppel történik, ez egyben tömöríti is a betont. Az így kezelt betonnak a szakítószilárdsága nagymértékben megnő. Amennyiben sima, homogén felületet akarunk, abban az esetben felületkeményítő szórást alkalmazunk.

Ragasztott vagy kontakt Estrich beton

Az alkalmazása tapadó híd segítségével történik, amit az alapfelületre hordanak fel. A felületnek szennyeződésmentesnek kell lenie. Általában 2-4 cm vastagságban kerül a teherhordó felületre.

A ragasztott esztrich nagy előnye, hogy a vékony réteg miatt padlófűtéshez kiváló vállasztás. Továbbá nagy felületet is lehet megszakítás nélkül kiönteni.

Polisztirol beton

A polisztirol adalékos könnyűbetont a német BASF cég fejlesztette ki. A polisztirolbetonnak számos előnyös tulajdonsága van. Az építőiparban mindenhol ismerik, de nem aknázzák ki teljesen a benne lévő lehetőségeket. Sok helyen alkalmazzák pl., magasépületeknél, acélszerkezetes építményeknél, irodaházak falazataihoz, mezőgazdasági épületekhez és persze családi házakhoz. Kiváló hő és páratechnikai tulajdonságai vannak, emellett a tartóssága, jó alakíthatósága, és tűzállósága is vonzóvá teheti ezt az Estrich beton fajtát.

Úsztatott estrich

Egy szigetelő és teherelosztó réteg, ami szabadon mozog. Padlófűtéses aljzatokhoz, vagy hangszigeteléshez kiválóan alkalmazható. Az úsztatott esztrich legfontosabb erénye a lépéshang-szigetelése. Ezt az Estrich típust főleg emeletközi födémeknél használják előszeretettel. A lépéshang-szigetelő tulajdonság megőrzése érdekében kivitelezés közben technológiai szigetelést kell alkalmazni, hogy a nedves technológiával készülő Estrich betonban lévő víz ne áztathassa el ezt a hangszigetelő réteget.

Estrich beton a padlóburkolatok alá
A ragasztott estrich beton öntése

Kapcsolódó bejegyzések

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://estrichbetonozas.hu/

DE-ZO PLUSZ Korlátolt Felelősségű Társaság


Székhely: 2315 Szigethalom, Akácfa utca 3.
Adószám: 23527018-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-150376
Alapítás dátuma: 2011

Cégvezető: Soós Zoltán


Telefon: +36(70)425-0159

Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB