Az Estrich beton fajtái

Estrich betonozás
Estrich beton készítés

Beltérre, kültérre egyaránt
Jól terülő, nem reped, rugalmas, és gyors száradási idejű beton. Burkolatok alá nagyok jó választás lehet!

Az Estrich betonba különféle szilárdság és tapadás javító, valamint repedésgátló adalékok kerülnek. A betonhoz is lehet adni különböző anyagokat, de minőség tekintetében az Estrich mégis előnyösebb választás.

Slider

Az Estrich beton kültéri- és beltéri alkalmazásra egyaránt jól használható. Bírja a fagyot és vízálló is egyben. Jól, a szemcsemérete miatt könnyen simítható, padlófűtésekhez is kiválóan alkalmas. Az alkalmazó technológia miatt rosszul megközelíthető helyekre is könnyen elvihető. 

 Normál Estrich beton

Igazából az Estrich beton egy nem túl vastag aljzatbeton, amely 2-8 cm vastagságban kerül a végső helyére földnedves formájában. Az igazi előnye a normál Estrich betonnak, hogy nem kell neki aljzatkiegyenlítő réteg, ezért alkalmas közvetlenül parketta, és más hidegburkoló anyagok alá, továbbá gyorsan, és hatékonyan alkalmazható belsőépítészeti munkálatokon, ezért az év minden szakában lehet vele dolgozni!

Mivel nem kell alá külön kiegyenlítő réteg, ami még drágábbá tenné a beruházást, ezért így olcsóbbá teszi az építkezést, hiszen kimarad egy fázis.

A normál Estrich beton igen kis szemcsenagyságú - 0.4-0.8 mm - folyami homokból, cementből és spéci adalékanyagokból áll, ezért utógondozást nem igényel. Általában két nap után járható, és akár hét nap után, már burkolható felületet ad.

Az Estich betonozási technológiát a beton vastagsága, és a rá kerülő hidegburkoló anyag, és annak technológiája határozza meg.

Az esztrich a kíméletes!
A gépészeti elemek épek maradnak!

Az anyag keverése, és a helyszínre szállítása géppel történik, így a beton mindig egyenletes minőségű lesz, és a gépi felhordás miatt nem esik kár a környezetben sem.

Slider

Ragasztott vagy kontakt estrich:

Az alapfelületre tapadóhíd segítségével történik a leöntése. 2-4 cm vastagságban alkalmazzuk. Előnyei, hogy a vékony réteg miatt padlófűtéshez is alkalmazható, továbbá nagy felületen megszakítás nélkül is önthető. 

Polisztirol beton

A betonszintek kitöltésére használjuk, 4-5 cm vastagságban terítve. Tulajdonsága a polisztirolbetonnak, hogy nagy nyomószilárdságú, és jelentős hang-és hő szigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

Könnyű beton
Ami hő- és hangszigetel és nagyon könnyű

Gyakran alkalmazzák olyan helyeken is, ahol az építmény szerkezete nem bírná el a közönséges beton födémet.

Slider

Hol alkalmazzuk az Estrich polisztirol betont?

A polisztirol betont olyan födémek, teraszok betonozásánál használjuk, ahol a stabil járófelület és a hőszigetelő tulajdonság elengedhetetlen, vagy kívánatos. Páraáteresztő képessége kiváló, ezért a fa-födémeknél nem kell, és nem is szabad párazáró réteget lefektetni, mert az akadályozza a pára eltávozását, és a faszerkezet korhadásához vezet!

A polisztirol beton alkalmas még szintkülönbségek egyenlítésére, de nem alkalmas közvetlenül burkolásra. 

A polisztirolbetonok adalékanyaga expandált polisztirol gyöngy, vagy hulladék expandált polisztirolhab őrlemény, amit a kívánt sűrűség függvényében víz, cement, homok, testtérfogatnövelő keveréke. 

Az Estrich polisztirol beton alkalmazási területei:

  • Nem járható lapostető beton víz- és hőszigetelése
  • Terasztető beton hőszigetelése
  • Padlásfödém beton hőszigetelése
  • Medence hőszigetelő beton aljzata és oldalfalai

Estrich polisztirol betonnal készült épületszerkezetek előnyei:

  • Az épületszerkezet hőszigetelő képessége nagymértékben javul a polisztirol betonnal.
  • A könnyűbetonnal készült épületszerkezet páradiffúziós működésére kedvezően hat.
  • A vízszigetelést biztosítja a hungarocell beton a lapos tetőknél alkalmazva.
  • A polisztirol beton nem fagyveszélyes, mert a vízfelvételük minimális.
  • Az épületszerkezet tűzállósága javul a hőszigetelő beton használatával.

 Úsztatott Estrich:

Ez egy teher elosztó réteg, ami nem közvetlenül az alapfelületre jön rá, hanem egy szigetelő rétegre. Ez a réteg lehet hő és hang szigetelő is. Ezen az úsztatott Estrich rétegen padlófűtés is kialakítható.

Gazdaságos, és pontos
Nagy felületek, hézag és repedések nélkül

Rendkívül sokoldalú felhasználása miatt kedvelt építkezéseken, vagy felújításoknál. Lehet, hogy Önnél is sikeresen alkalmazható, csak nem tud róla!

Slider

Hól használják az úsztatott betont?

Az úsztatott Estrich legfontosabb erénye a lépészaj-szigetelése. Ezt a padlótípust főleg emeletközi födémeknél használják előszeretettel. A lépészaj-szigetelő tulajdonság megőrzése érdekében kivitelezés közben a hang-lágy alátétet technológiai szigeteléssel kell megóvni, hogy a nedves technológiával készülő Estrichből kicsapódó víz ne áztathassa el ezt a réteget. 

Pin it
Kategória:

DE-ZO PLUSZ Korlátolt Felelősségű Társaság


Székhely: 2315 Szigethalom, Akácfa utca 3.
Adószám: 23527018-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-150376
Alapítás dátuma: 2011

Cégvezető: Soós Zoltán


Telefon: +36(70)425-0159

Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB