Padlófűtés és az estrich beton

Padlófűtés betonozás

 Az estrich beton jó hővezető képessége révén a legjobb választás padlófűtéshez

Az ingatlanban a padlófűtés nagy sláger lett manapság. A De-Zo Plusz Kft. egyik szakterülete a padlófűtések lebetonozása esztrich aljzatbetonnal.
Összeállítottunk a padlófűtésről egy útmutatót, hogy valamennyire tájékozott legyen mielőtt eldönti, hogy szeretné-e használni ezt az Ön ingatlanában.

Mi az a padlófűtési rendszer?

A padlófűtés egy központi fűtésrendszer, amely vékony csövekben lévő meleg vizet használja fel a hő egyenletes elosztásához az ingatlan padlójában. 

Hogyan működnek a padlófűtési rendszerek

Ha a padlófűtés telepítését fontolgatja egy ingatlanban, akkor természetesen először tudni szeretné, hogyan működik, hogy aztán eldönthesse, hogy a technológia megfelel-e Önnek. A padlófűtési rendszer úgy működik, hogy egyenletesen osztja el a hőt az egész padlón. A hőszintet ezután egy termosztát ellenőrzi az egyenletes hőmérséklet fenntartása érdekében.
Azt, hogy a padlófűtés rendszerek hogyan oldják meg a hőelosztást, attól függ, hogy vizes, vagy elektromos alapú a padlófűtés rendszer.

Vizes alapú padlófűtési rendszerek

Azok a rendszerek, amelyek meleg vizet használnak a hő átadásához egy helységben, lehetővé teszik, hogy a melegvíz a kész padló alatti csövekben áramoljon. Az igy keringettet meleg víz hatására a cső és a padló átmelegszik, így a hő átadódik a helységnek. Nagyon fontos viszont, hogy a csövek alulról szigetelve legyenek, hogy a hő ne szökjön el. Viszont, a fűtéscsövekre kerülő beton rétegnek hővezetőnek kell lennie, különben a hő nem tud kijutni a fűtendő szobákba. Erre jó vállasztás az estrich aljzatbeton, ami nagyon jó hővezető képességgel rendelkezik.
Bármely fűtőtest használható a vizes alapú padlófűtéshez. Ilyenek lehetnek a:
  • Normál kazánok
  • Kombinált kazánok
  • Kondenzációs kazánok
  • Biomassza kazánok
  • Hőszivattyúk
  • Kályhák

Elektromos padlófűtési rendszerek

Az elektromos padlófűtési rendszerek nagyon vékony vezetékkel rendelkeznek, amelyet a padló alá fektetnek le. Ez a vékony huzal felmelegszik, és ugyanazt a célt szolgálja, mint a melegvíz-fűtéshez a padlófűtési cső.

A padlófűtési rendszer előnyei

Speciális betonpumpa álltal helyszínre juttatott estrich beton
Sok ingatlantulajdonos számára nem egyértelmű a padlófűtési rendszer hasznossága. Számos előnye van annak, ha ilyen típusú rendszert telepít Ön az ingatlanba:
  • A hőmérséklet szabályozás termosztátját segítségével
  • Energiatakarékos volta azt is jelenti, hogy több pénzt takarít meg a fűtési mód gazdaságossága miatt
  • A padlóburkolat kiválasztásánál sem kell kompromisszumot kötnie
  • A vizes fűtésnél is csak minimális karbantartásra van szükség, mely rendszeres öblítés és nyomásvizsgálat formájában ki is merül
  • A hőmérséklet egyenletesen oszlik el az egész padló felületén
  • Helyet szabadít fel azzal, hogy nincs szükség radiátoros rendszerekre

A padlófűtési rendszer öblítése

Működéséből adódóan rendszeresen ki kell öblíteni minden víz alapú padlófűtési rendszert. A központi fűtési rendszerekhez hasonlóan ezeknél a csöveknél is hosszú idő alatt iszap és rozsda képződhet, amit el kell távolítani a rendszerből.
A folyamat tisztító vegyszerrel történik, amit szivattyúval pumpának a rendszerbe a csöveken keresztül. Ez a vegyszer a korróziótól, iszaptörmeléktől vagy rozsdától megszabadítja a fűtési rendszert. E karbantartást évente egyszer érdemes elvégezni.
Javasoljuk, hogy ezt a munkát tapasztalt szakember végezze annak biztosítása érdekében, hogy az öblítést helyesen és biztonságosan végezzék.

Padlófűtés költségei

A padlófűtési rendszerrel járó költségek nagymértékben változhatnak, különösen akkor, ha a telepítési és az általános üzemeltetési költségeket is figyelembe vesszük. A csövek vagy a vékony elektromos vezetékek méretének, valamint a napi és szezonális használattól függően a padlófűtésért fizetett ár az idő múlásával ingadozhat.

Az estrich beton remek választás a padlófűtés alá

Ha úgy gondolja, hogy projektje számára előnyös lenne a melegvíz-alapú padlófűtési rendszer, úgy szívesen állunk rendelkezésére estrich aljzat készítésében. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy padlófűtése a megfelelő aljzatbetont kapja, amire stabilan rá lehet burkolni. Az egész ország területén tudunk betonozni.

Érdemes még tudni

  • A padlófűtés mehet folyamatosan is?
A padló felfűtése több órát is igénybe vehet, ezért az ingatlan számára a legjobb, ha lejjebb veszi a termosztát hőfokát. Így a belső tér gyorsabban melegszik fel, amikor a hőmérséklet csökken és kell a fűtés. Nyilván a nyári hónapokban nem kell üzemeltetni.
  • Tehetek bútorokat a padlófűtésre?
Noha a bútorok a víz-alapú padlófűtésre minden gond nélkül elhelyezhetők, az elektromos rendszer padlózatára nem szabad síkfenekű bútorokat helyezni. Ennek oka, hogy fennáll a veszélye annak, hogy korlátozhatja a padló levegő áramlását a padlóra helyezett bútor. Ez viszont a kábel túlmelegedéséhez vezethet, ami tűzveszélyt okozhat.
  • Emeli-e a padlófűtés a padlómat?
Mivel a nedves és az elektromos padlófűtési rendszereket is közvetlenül a padlóburkolatok alá telepítik, a munka elvégzése után hatással lehet a padló magasságára.
A polisztirol beton leggyakoribb felhasználási ter...
Az estrich aljzatbeton

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://estrichbetonozas.hu/

DE-ZO PLUSZ Korlátolt Felelősségű Társaság


Székhely: 2315 Szigethalom, Akácfa utca 3.
Adószám: 23527018-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-150376
Alapítás dátuma: 2011

Cégvezető: Soós Zoltán


Telefon: +36(70)425-0159

Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB